Betere luchtkwaliteit in huis dankzij Knauf Insulation glaswol

Betere luchtkwaliteit in huis dankzij Knauf Insulation glaswol

Knauf Insulation glaswol met ECOSE® Technology is de beste keuze om schadelijke Vluchtige Organische Stoffen (VOS) zoals fenol, formaldehyde, acrylaten en kleurstoffen te beperken. Deze innovatie behaalde als eerste het Eurofins Indoor Air Comfort Gold certificaat. De hoogste norm voor een gezond binnenklimaat.

Bovendien zijn de producten ook vriendelijker om te verwerken. Ze geven minder stof af, zijn geurloos en voelbaar zachter. Deze producten zijn dé norm in duurzaamheid dankzij de uitzonderlijk sterke binder op basis van plantaardige grondstoffen (die 70% minder energie vraagt in productie) en ook het gebruik van 80% gerecycleerd glas.

Voor elke toepassing een oplossing met Knauf Insulation

  • Multifit 032: thermische en akoestische isolatie voor hellende daken. • Homeseal: afdichtingssysteem bij isolatie.
  • Cavitec 032 (glaswol) en Cavity slab (rotswol): thermische isolatie van spouwmuren en gevels.
  • Acoustiwall: akoestische oplossing voor gemeenschappelijke muren.
Knauf Multifit 032

Isoleer en bespaar

Of het nu gaat om een nieuwbouw- of renovatieproject, buitengevelisolatie is een cruciale factor inzake energiebesparing. Met de isolatiesystemen B1 en A1 van Knauf verminder je energieverliezen via muren van oude gebouwen gemakkelijk met 50%. Knauf biedt je de keuze tussen isolatiepanelen in polystyreen (λ= ≥ 0.032 W/mK) en in rotswol (λ= 0.035 W/mK). Deze werk je af met hun hoogwaardige cementpleisters en kleur je nadien in aan de hand van het uitgebreide kleurenpallet. Voor de isolatie van een bestaande muur via de binnenzijde stelt Knauf zijn Intherm Gamma voor van PUR- en EPS-isolatie met gipsplaten.

Knauf Insulation investeert in de toekomst

Knauf Insulation investeert ook verder in rotswol de komende jaren. Vanaf midden 2019 gaat een splinternieuwe, hoogtechnologische fabriek in het grensgebied van Luxemburg en de Moezel zo’n 110.000 ton van dit ecovriendelijke product per jaar produceren.