Bouwpunt Lab - Fermacell

Bouwpunt Lab - Fermacell

In maart vond de eerste editie van Bouwpunt Lab plaats, één van de nieuwe Bouwpunt services. Hiermee zet Bouwpunt in op een doorgedreven en continue opleiding van zijn personeel. Op 17/05 stond er alweer een nieuwe opleiding op het programma: Fermacell!

  • WP 20150518 002
  • WP 20150518 003
  • WP 20150518 004

Voor deze opleiding trokken 20 leergierige medewerkers naar Wijchen in Nederland om nader kennis te maken met het productgamma van Fermacell. Het dagprogramma bestond uit een deel theorie en een deel praktijk.

Fermacell is een fabrikant van gipsvezelplaten, vloerelementen en cementgebonden platen. Zij zijn onderdeel van de Xella groep (waar onder andere Ytong toe behoort).

De voordelen van de Fermacell gipsvezelplaat ten opzichte van een standaard gipskartonplaat zijn onder andere zijn stevigheid en betere weerstand tegen vocht en brand (klasse A2). Ook praktische voordelen zoals de mogelijkheid tot schroeven zonder plug en het versnijden zijn mooi meegenomen.


Voortaan heeft elk Bouwpunt een gecertifieerde medewerker Fermacell. Hij kan u bijstaan met raad en advies voor al uw projecten. Voor meer info betreffende deze platen kan u steeds terecht bij de specialist van uw plaatselijk Bouwpunt.