Dossier gevelrenovatie: het oog wil ook wat

Dossier gevelrenovatie: het oog wil ook wat

Na de grondige voorbereiding is het nu tijd voor de aankleding. En ook daar staat de technologische evolutie niet stil.

En dan nu: extra schoon van buiten!

Beltrami staat klaar om een stevig handje te helpen. Esthetische, hedendaagse en originele geveltegels en -platen zijn de dada van het duurzame bedrijf uit Harelbeke.


Puur natuursteen

Beltrami natuursteen - Gerald Van Rafelghem

“Ons immense gamma natuursteen is volledig verkrijgbaar bij Bouwpunt. In principe kan elke natuursteen geplaatst worden aan een gevel, maar voor een optimaal en blijvend resultaat is het belangrijk om doordacht te werk te gaan. Een rijhuis in de stad krijgt minder te maken met zon en regen dan een vrijstaande woning op het platteland, maar is wel onderhevig aan luchtvervuiling. Terwijl voor de renovatie van een appartementsblok aan de kust rekening moet gehouden worden met de zilte lucht en striemende windvlagen. We voeren voortdurend testen uit om zeker te zijn dat klanten ook op lange termijn tevreden blijven over hun keuze."

Stoneskins en rockpanels

“Momenteel zijn veel mensen fan van robuuste en ruwe gevels. Stoneskins – vooral in het zwart – en rock- en stonepanels in aardetinten en roestkleur zijn dan ook heel gegeerd. Ze hebben het grote voordeel dat ze eenvoudig te plaatsen zijn en niet gevoegd hoeven te worden."

Beltrami Rusty slate stonepanel

"Onze zaakvoerder zorgt ervoor dat we naast de populaire stenen in tal van formaten en afwerkingen ook verrassende en meer zeldzame soorten kunnen aanbieden. Hij bezoekt wereldwijd beurzen en groeves en heeft een neus voor creativiteit, klasse en kwaliteit. Zo koos hij voor de bekleding van de Arteveldetoren (KBC) in Gent voor de prachtige Galaxy Grey uit China. Onze vaste leveranciers worden trouwens regelmatig ter plaatse gecheckt, ook wat hun respect voor mens en natuur betreft. Voor specifieke en uitdagende projecten hebben we zelfs een geologe in dienst.”

Laurence Roelens, Marketing manager Beltrami

Beelden realisatie Beltrami natuursteen: Gerald Van Rafelghem

Ook Wienerberger maakt een schitterend verschil

Het geniale van dit gamma zit hem onder andere in een paar belangrijke centimeters en een slimme oplossing voor moeilijk bereikbare plaatsen.

Wienerberger Eco-brick

Smallere gevelstenen voor meer isolatieruimte

“Wie het uitzicht van een traditionele gevelsteen verkiest maar toch voluit voor isolatie wil gaan met een minimale overschrijding van de rooilijn, maakt met de Eco-brick-gevelsteen van Wienerberger de juiste keuze. Deze steen is namelijk smaller waardoor er tot 3,5cm meer ruimte gecreëerd wordt. Ideaal om een volsteense muur te isoleren of een oude buitengevel af te breken, te isoleren en af te werken met een nieuwe gevelsteen.

Hij scheelt ook een pak in gewicht, waardoor hij makkelijker en energiezuiniger te vervoeren is en comfortabel in de hand ligt. Bovendien wordt de gevelconstructie niet te zwaar belast. Onze ontwerpers zorgden voor een hele waaier fantastische, tijdloze kleuren zoals Agora Grafietzwart, Zilvergrijs, Superwit en vele andere.“

Steenstrippen in harmonie met de gevelsteen

“Nog een mooie nieuwe geveloplossing waar we fier op zijn: onze steenstrippen. Een originele manier om een gevel te bekleden en een slimme manier om moeilijk bereikbare plaatsen zoals oversteken van metselwerk te voorzien. Met hun beperkte dikte laten de steenstrippen zich heel vlot plaatsen zonder dat je daarbij deuren of ramen moet aanpassen. En eens ze zijn bevestigd, kan je ze nog nauwelijks onderscheiden van een gevel in volledig keramische gevelstenen."

Wienerberger steenstrips

"Wienerberger-steenstrippen zijn ongeveer 22mm dik en worden gezaagd van de originele volle gevelsteen. Nagenoeg alle Terca en Desimpel gevelstenen uit ons uitgebreide aanbod zijn in deze vorm en als hoekstrip verkrijgbaar. Ze hebben dezelfde kwaliteit als de steen waaruit ze worden gezaagd. De basisstenen hebben namelijk allen de oerdegelijke Belgische kwaliteit, voldoen aan de hoge vereisten van het Benor-merk, zijn CE-gekeurd en worden getest door ons eigen Quality Control Labo. Mits de juiste voorbereiding en het gebruik van een geschikte mortellijm kan je ze op vrijwel elke ondergrond plaatsen.”

Katrien Nottebaert, Marketingdirecteur Wienerberger

Beeld realisatie met Wienerberger Eco-brick: GW2-architecten, Raf Wouters, Blankenberge

Dit artikel verscheen ook in Briek. Wil je Briek in je brievenbus ontvangen? Vul dan snel het formulier in!