Dossier gevelrenovatie: oneffen oppervlak en open voegen

Dossier gevelrenovatie: oneffen oppervlak en open voegen

Dörken en Unilin bieden dé oplossing voor jouw gevelrenovatie.

Oneffen oppervlak? Zo opgelost!

“Bij renovatie wordt vaak de oude gevelsteen weggehaald. De oppervlakte die dan tevoorschijn komt, is meestal heel oneffen. Door rotatie van koude lucht achter een harde plaat gaat een deel van het isolerend vermogen verloren. Utherm Wall Flex met zijn superflexibele en vochtbestendige laag minerale wol van 25mm op PIR-hardschuim - met tweezijdig dampdicht alu-laminaat - is hiervoor een heel efficiënt alternatief. Doordat de zachte laag minerale wol perfect tegen de muur aansluit, is de voorziene U-waarde gegarandeerd. Utherm Wall Flex is nu zo’n twee jaar op de markt en zowel plaatsers, bouwheren als architecten zijn razend enthousiast. De aannemers in het bijzonder, omdat Utherm Wall Flex een dankbaar en makkelijk product is om mee aan de slag te gaan, dankzij de handige formaten en de tand- en groefverbinding. De diktes voldoen aan de meest recente EPB-wetgeving. Aan ramen en deuropeningen volstaat een cuttermes om de hoekjes en de kantjes bij te werken, ook voor de minerale wol.”

Pol Van Acker, Technical Support Manager Unilin

Unilin Utherm Wall Flex

Open voegen? Eerst folie toevoegen

‘Doorkijkgevels’ met open voegen en grafische effecten met latjes of planken zijn de laatste jaren heel populair. Onder die constructies moet de isolatielaag beschermd en gecamoufleerd worden. Hoe je dat vakkundig aanpakt? Met DELTA®-FASSADE van Dörken.

“Bij deze nieuwe soort gevels met open elementen is duurzaamheid en esthetische waarde heel belangrijk. Bij renovaties wordt vaak niet alleen de gevel aangepakt, maar kiezen architecten en eigenaars ervoor om de woonruimte uit te breiden met een kubus of balkvorm op een plat dak of om bijgebouwen zoals een schuurtje meteen mee te verfraaien in dezelfde stijl.

De achterliggende constructie met isolatie moet dan op een nette manier stevige bescherming krijgen tegen regen, wind en stof. En dat is wat onze ademende gevelfolie met acrylaatcoating doet. Bovendien is DELTA®-FASSADE PLUS uv- en scheurbestendig. Nog een groot voordeel: de constructie blijft licht in gewicht en het vezelvlies is niet te dik, dus makkelijk te hanteren, ook op koude dagen. In elke rol is een dubbele kleefstrook geïntegreerd.”

DELTA®-FASSADE van Dörken

Betrouwbare bescherming

“DELTA®-FASSADE PLUS is een betrouwbare bescherming bij alle gevelconstructies met open voegen tot maximaal 20mm en een aandeel van 20% van de totale geveloppervlakte. Voor bredere voegen, tot maximaal 50mm en 40% van de geveloppervlakte, is er DELTA®-FASSADE S PLUS. Voor de toepassingen waarbij de brandweer een verhoogde brandweerstand eist, bieden we de brandwerende folie DELTA®- FASSADE B aan. Alle producten functioneren trouwens ook feilloos bij gesloten gevelconstructies. De vraag stijgt sterk. Daarom breiden we ook de accessoirelijn steeds verder uit. Zo hebben we al speciale elastische lijm uit butyl-caoutchouc, uv-bestendige kleefband voor metaal, glas en hout, en flexibele hoeken voor water- of luchtdichte aansluitingen aan ramen en deuren.”

Paul de Smet, Technisch commercieel verantwoordelijke Dörken

Dit artikel verscheen ook in Briek. Wil je Briek in je brievenbus ontvangen? Vul dan snel het formulier in!