Ontdek Fakro's slimme zoldertrappen bij Bouwpunt

Ontdek Fakro's slimme zoldertrappen bij Bouwpunt

Fakro brengt mensen veilig en comfortabel van de ene naar de andere verdieping. De trappen zijn technisch en esthetisch perfect in orde. Voor elke eis en wens is er een antwoord.

De zoldertrap met extra thermisch geïsoleerd luik

De LTK Energy zoldertrap denkt bovendien aan de portemonnee en het milieu. De opvouwbare trap met houten ladder heeft een extra thermisch geïsoleerd (U=0,68 W/ m2K), wit luik met een dubbele dichtingsband en hoort bij de hoogste klasse qua luchtdichtheid (4). De versie met vier trapdelen is er speciaal voor kleine zolderopeningen: tussen de 111 en de 94 centimeter. Voor openingen vanaf 111 centimeter kies je voor de driedelige.

Standaard voorzien: een handgreep en slipvaste treden tussen de trapbomen. Het universele traphek LXB-U beveiligt op de zolderruimte de opening in het plafond en maakt het makkelijker om de trap af te dalen.

Speciaal voor lageenergiewoningen

De LWT zoldertrap is driedelig met een luik met de waarde U=0,51 W/m2K. Speciaal voor lage-energiewoningen. Nieuw is dat deze trap kan geleverd worden met een uitgebreide isolatiekit, waardoor hij beschikt over het Passive House certificaat en ook in passiefhuiswoningen kan worden toegepast.

Fakro-technisch-en-esthetisch-trapsysteem

Makkelijk te plaatsen zoldertrappen

Fakro ontwikkelde een slim clicksysteem waardoor één man makkelijk de zoldertrap kan plaatsen. Nog een handige hulp: het bovenste trapdeel scharniert bij het openen van het luik automatisch van het luik weg waardoor er netjes 5 centimeter ruimte ontstaat tussen de treden en het luik. Een must om de voeten voldoende plek te geven, zo risico’s te vermijden en het gebruiksgemak te garanderen.

Vroeger lag de trap bij levering op het luik (plaatsbesparing in de hoogte) en moest men bij de plaatsing de trap vanop het luik handmatig optillen en vastzetten tussen de consolen. Dat is nu dus verleden tijd.