RubberShell: dé referentie voor platte daken

RubberShell: dé referentie voor platte daken

Op nog geen jaar tijd groeide RubberShell uit tot de referentie in het afdichten van platte daken. Hoog tijd dus om het gamma uit te breiden, want na de 1,6mm Rubbershell – vooral bedoeld voor waterkering en afwerking van goten – pakt SealEco nu ook uit met een volwaardige Rubbershell-dakfolie.

Rollen RubberShell

Klein verschil, groot resultaat

RubberShell combineert de vlotte verwerkingseigenschappen van bitumineuze producten met de gekende troeven van EPDM, maar het grote verschil met vergelijkbare producten ligt in de verhouding tussen de EPDM-bovenlaag en de bitumineuze onderlaag. De EPDM-laag van 1,5mm dik t.o.v. de 1mm onderlaag staat zelfs toe een aantal kleine oneffenheden makkelijk op te vangen zodat men ten allen tijde een mooi vlak en strak oppervlak verkrijgt. Dit is een belangrijk esthetisch aspect waar architecten erg gevoelig voor zijn. Daarnaast is het een totaal ander materiaalmengsel dan bij soortgelijke systemen en de interne wapening maakt de mechanische kimfixatie op geballaste en gelijmde daken zelfs compleet overbodig. En zo scoort RubberShell bij de dakwerker met z’n zeer eenvoudige plaatsing.


De nieuwe RubberShell uitgelicht

Het nieuwe RubberShell-membraan wordt geleverd in rollen van verschillende breedtes: 85cm en 170cm. Vooral de bredere rollen van 170cm zijn erg in trek omwille van het sterk verminderde aantal naden en dus werkuren op het dak. Met een levensverwachting die 50 jaar overschrijdt, is dit vooral ook een financieel en ecologisch interessante keuze. Het wordt niet aangetast door continue contact met (stilstaand) water en is sterk UV-bestendig. Grote temperatuurswisselingen zorgen voor bewegingen in het gebouw, die op hun beurt makkelijk worden opgevangen door de hoge flexibiliteit van deze dakfolie. Ook de uiteenzettingen van de verschillende aanwezige materialen worden probleemloos opgevangen zodat de afdichting steeds gewaarborgd blijft. De functionaliteit en integriteit van het membraan wordt gegarandeerd tussen -30°C tot 120°C. En dat zonder enige chemicaliën, chloorverbindingen of weekmakers!

RubberShell

En aan de slag!

Niets wordt aan het toeval overgelaten met de lancering van het nieuwe RubberShell-membraan: alle testen zijn achter de rug zodat de CE-markering al behaald is en de ATG in aanvraag. Zin om aan de slag te gaan? De verschillende accessoires zijn reeds in stock bij jouw Bouwpunt.

RubberShell is niet zomaar een dakmembraan, maar een compleet systeem dat uit beperkte producten bestaat omdat het compatibel is met zichzelf. Iedereen die reeds in contact kwam met het materiaal en een opleiding volgde, was laaiend enthousiast. Bij die opleiding hoort niet enkel een oorkonde van expert, maar je krijgt er ook constante hulp, opvolgingen en evaluaties van onze ervaren technici bovenop. De wereld verandert snel, de bouwsector misschien nog sneller. Door constant bijscholingen, werfopvolgingen en evaluaties te organsieren, speelt SealEco heel kort op de bal om de kwaliteit van product te garanderen en de kwaliteit van de dakwerker te onderlijnen. 

Bouwpunt Sessies met RubberShell

Bouwpunt organiseerde alvast verschillende Bouwpunt Sessies voor dakdekkers onder begeleiding van de RubberShell instructeur. Bezoek de website van een Bouwpunt in jouw buurt om te ontdekken wanneer de volgende Bouwpunt Sessie plaatsvindt!