Superstevig, veilig en spanningsvrij verankeren

Superstevig, veilig en spanningsvrij verankeren

Onze laatste oplossing omtrent chemie in de bouw: stevig verankeren. 

Oplossing voor (hol) metselwerk, gescheurd en ongescheurd beton: chemische verankering

Voordelen van DeWALT

DeWalt AC100-Pro
 1. Ter vervanging van mechanische bevestiging, bij zware belasting en voor toepassingen waar standaardpluggen niet inzetbaar zijn.
 2. Kan tonnen kracht (trekkracht of afschuifwaarde) hebben, 10kN tot 120kN per punt, met afmetingen draadstang M8-M30 en wapeningsstaal Ø8-Ø32, naargelang de diepte en de kwaliteit van het beton of de stenen (de technische gegevens vind je op www.dewalt.be).
 3. ETA 1 keuring : geschikt voor zowel gescheurd als ongescheurd beton.
 4. Vereenvoudigde grondige menging dankzij innovatief kokerontwerp met de Easypump (410ml).
 5. Brandwerend tot 120 minuten.
 6. Bruikbaar bij -10° tot +40° (AC100nordic tot -20°).
 7. Zowel droog als nat gebruik. Bij gaten die met water gevuld zijn, gaat het product zich daar absoluut niet mee vermengen. Bij andere producten is dit wel het geval, waardoor de trekkracht tot wel 50 à 60% kan verminderen. DeWALT biedt hiermee een serieuze tijdsbesparing.

Hoe gebruik je chemische verankering?

 • Boor een gat, reinig het grondig (afhankelijk van de hoeveelheid stof, zo vermijd je verlies van trekkracht), pomp de chemische verankering er in uit en draai de standaard verkrijgbare draadstang of wapeningsstaaf in. Even laten uitdrogen en het anker zit muurvast.
 • Bij holle materialen gebruik je zeefhulzen om productverlies te voorkomen.
DeWalt products

Waarop moet je letten bij chemische verankering?

 • Borstel en blaas of stofzuig het geboorde gat twee of drie keer na elkaar tot het helemaal zuiver is. Bouwpunt verkoopt hiervoor ook de blaaspomp en borstels van DeWALT.
 • Bij diamantgeboorde gaten hebben we een hele gladde wand, daar is werken met een pure epoxy vereist (PURE150-PRO, ook te verkrijgen bij Bouwpunt).

DeWALT biedt ook de mogelijkheid om in speciale gevallen op de werf ter plaatse trekproeven te komen uitvoeren. - Stefan Sack, DeWALT