Zolderrenovatie: bestrijd de koude met Recticel

Zolderrenovatie: bestrijd de koude met Recticel

De zolder is maar al te vaak een plek waar koude heerst. Niet gezellig én slecht voor de energiefactuur. Bouwpunt helpt je uit de nood, samen met Recticel.

Voor

Bibberen en beven. Niet meer voor spoken, maar wel nog van de kou. En van ellende, zodra je je energiefactuur krijgt …

De oplossing

Zorgvuldig isoleren is de boodschap. Maar zonder te veel binnenruimte te verliezen. Over naar Eurothane G van Recticel Insulation. Een slimme en afdoende twee-in-een-oplossing: isolatie én gipskarton. Hiermee isoleer je en werk je tegelijk af. Bovendien zijn muren tot in de nok snel behang- of schilderklaar.

Eurothane G Zolderisolatie
Recticel Eurothane G

De Eurothane G isolatieplaat heeft een kern in hard PIR-schuim, aan één zijde bekleed met een gipskartonplaat. Tussen het gipskarton en de isolatie zit bovendien al een dampremmende laag. Dankzij de sterke en blijvende isolatiewaarde kan je Eurothane G heel dun toepassen.

De platen zijn beschikbaar in drie formaten. De kleinste plaat (120 op 60cm) is ideaal om zolders mee te renoveren. Dankzij het compacte formaat krijg je ze makkelijk door de zolderopening en kan je vlot manoeuvreren tot in het verste hoekje. De kleine plaat is ook heel licht, dus makkelijk door één persoon te dragen en te plaatsen. De 4 afgeschuinde zijden en het tand-en-groefkliksysteem rondom maken het plaatje compleet. Komt er een extra badkamer op zolder? Geen probleem. Het isolerende gipskarton is waterwerend. Je bevestigt de kleine platen op een uitgelijnde lattenconstructie met behulp van de speciale gipskartonschroeven. De voegen, binnen- en buitenhoeken werk je even snel en makkelijk af als gewoon gipskarton.

Met de grote Eurothane G isolatieplaten (260cm hoog en 60 of 120cm breed) kan je snel kamerhoog isoleren. Deze platen hebben rechte boorden en zijn voorzien van een standaard gipskartonplaat van 9,5mm.

Na

He he, veel beter! Warmte binnen, tocht buiten. De zolder wordt een behaaglijke ruimte waar je graag urenlang vertoeft, in eender welk seizoen. Nog goed nieuws: binnenisolatie betaalt zichzelf terug.

Dit artikel verscheen ook in Briek. Wil je Briek in je brievenbus ontvangen? Vul dan snel het formulier in!