Zolderrenovatie: geluidsisolatie met Fermacell

Zolderrenovatie: geluidsisolatie met Fermacell

Last van lawaai op zolder? Bouwpunt weet raad, in samenwerking met de geluidsisolatie van Fermacell.

Voor

Is dat een kudde olifanten die passeert op zolder?!

De oplossing

De droge dekvloersystemen van Fermacell zijn ideaal voor een snelle, duurzame en effectieve geluidsisolatie. Zowel bij massief materiaal als beton, als bij holle baksteenvloeren, vloeren met houten balklagen en vloeren met stalen profielen of dragers. De afbouwplaten zijn vervaardigd uit gips en gerecycleerde papiersnippers en kennen een hoge stabiliteit, schokbestendigheid en brandveiligheid. Ze bevatten geen ongezonde bindmiddelen of geuroverlast en zijn superlicht om mee te werken. Geïmpregneerd met een waterafstotend middel en in verschillende formaten gesneden.

Fermacell geluidsisolatie

Voor de plaatsing moeten de vloerelementen volledig ondersteund worden door een draagkrachtige en droge constructieve vloer. Als de ondergrond te oneffen of te ruw is, kan je de opbouwhoogte precies op niveau brengen met een egaliseermiddel, droge of gebonden egalisatiekorrels van Fermacell. Door de handige liplasverbinding zijn de vloerelementen snel en eenvoudig aan te brengen. Na het onderling verlijmen en vastschroeven ontstaat een superstevige en hoog belastbare vloer.

De vloerelementen bestaan in verschillende kant-en-klare uitvoeringen met of zonder onderlaag. Fermacell presteert prachtig op het vlak van geluidsisolatie, maar kan ook heel goed dienst doen als brandbeveiliging, op vloerverwarmingssystemen of voor het afwerkbaar maken van vloeren. Uit een groot aantal proeven blijkt dat aan de hoge eisen voor woningscheidende vloerconstructies wordt voldaan. Om geluidsoverdracht via de wanden te voorkomen, breng je vooraf randstroken aan. Die randstroken van Fermacell tegen de wanden bestaan uit minerale wol.

Het feit dat de vloerelementen zwevend worden geplaatst en verwerkt in ‘sleepverband’ heeft als voordeel dat ze na het uitharden van de verlijming te belopen zijn en dat de topvloer snel kan worden geplaatst. De vloerelementen kunnen worden afgewerkt met uiteenlopende vloerbedekkingen: tapijt, kurk, parket, linoleum, marmoleum, tegels …

Voor verwerkers van droge dekvloeren: download de handige app met o.a. een geluidsisolatiedemo en een decibelmeter.

Na

Wat een verademing. Rust en privacy gegarandeerd op zolder.

Dit artikel verscheen ook in Briek. Wil je Briek in je brievenbus ontvangen? Vul dan snel het formulier in!