De bonus voor totaalrenovatie

De bonus voor totaalrenovatie

Sinds begin dit jaar bestaat er een mooie stimulans voor mensen die hun bestaande woning helemaal willen aanpakken: de bonus voor totaalrenovatie. 

Het heeft weinig zin om bijvoorbeeld het dak perfect te isoleren terwijl oude ramen de warmte buiten laten en de koude uitnodigen ... Als een hele woning energiezuiniger wordt, daalt de energiefactuur stevig en verkleint de ecologische voetafdruk. Het wooncomfort neemt voelbaar toe en de waarde van het huis stijgt. Die inspanning om het meteen heel goed te doen, brengt een grotere investering op kortere termijn mee. Daarom is er nu deze financiële aanmoediging. In dit artikel beantwoorden we al je vragen omtrent de premie voor totaalrenovatie.

De volgende werken mogen gecombineerd worden:

  • isolatie van het dak en de zoldervloer, met een minimumoppervlakte van 30 m²
  • isolatie van de muren – binnen- en buitengevel of isolatie van de spouwmuren – met een minimumoppervlakte van 30 m²
  • isolatie van vloeren en plafonds, met een minimumoppervlakte van 30 m²
  • vervangen van ramen en schrijnwerk, met een minimumoppervlakte van 5 m² 
  • warmtepompen
  • zonneboilers
  • ventilatiesystemen

Om in aanmerking te komen voor deze premie moet:

  • de woning op minstens drie manieren geïsoleerd worden
  • en dat over een periode van vijf jaar (vanaf de datum van de eerste factuur)

Hoe veel premies krijg ik?

Benieuwd hoeveel premies je krijgt? Check dan snel ons artikel omtrent de isolatiepremies.

Briek bonus

Wat met aparte verbeterings- en aanpassingswerken?

Voor ‘losse’ verbeterings- en aanpassingswerken, zoals bijvoorbeeld dak- en vloerisolatie, voorziet de Vlaamse overheid ook nog steeds premies. Hoeveel en waarvoor, dat bepalen de gemeentebesturen en netbeheerders. Eén ding staat vast: hoe meer werken je groepeert, hoe voordeliger.

Waar heb jij recht op?

Benieuwd welke subsidies er voorhanden zijn voor jouw huis en tegen welke voorwaarden? Dat hangt ook af van waar de woning zich bevindt en hoeveel je inkomen bedraagt. Bezoek de subsidiemodule en je hebt in een-twee-drie een concreet overzicht van de voordelen voor jouw situatie. In vijf stappen naar een energiezuinige woning? Mijn benovatie helpt je op weg.

Ook bij Bouwpunt ben je aan het juiste adres voor (totaal)renovatie.

Bij ons vind je alle soorten isolatiematerialen en we geven je graag degelijk advies op maat van jouw project. Bovendien zijn onze medewerkers goed op de hoogte van alle premies. Welkom!