Dokter Dak: eerste hulp bij dakrenovatie

Dokter Dak: eerste hulp bij dakrenovatie

Torenhoge energierekeningen? Een huis dat er niet helemaal happy uitziet? Tijd voor een juiste diagnose en de beste remedies. Zo komt er snel veel beterschap in zicht voor dat versleten of ongeïsoleerde dak.

Een gezonder huis kost minder

Een hellend dak beslaat een grote oppervlakte van de bouwschil van een huis. Als het niet of slecht geïsoleerd is, zoekt de warmte niet alleen haar weg naar boven, maar ook naar buiten … Een degelijk gerenoveerd dak zorgt voor een aangenamer binnenklimaat en een interessantere energierekening. Daarnaast stijgt de waarde van de woning instant, omdat ze mooier én zuiniger is. Nog een plus: de overheid staat klaar met financiële tegemoetkomingen.

Premies die de pijn verzachten

Meer weten over de verschillende premies die je kan ontvangen? Check dan zeker ons isolatiepremiedossier!

Eerste hulp bij zwak dak

Bij Bouwpunt kan je niet alleen dakbedekkingsmateriaal zoals dakpannen kopen, maar ook alle dakisolatiematerialen, onderhoudsproducten en accessoires. Tevens hebben we alle expertise in huis voor het luchtdicht afwerken van je dak. Onze vestigingen hebben altijd een ruim assortiment en een grote voorraad. Onze medewerkers houden graag gratis spreekuur voor al je vragen. Zonder afspraak.

De eerste akoestische sarkingisolatieplaat dankzij Unilin

UTHERM Sarking Comfort van Unilin zijn PIR-isolatieplaten, aan beide zijden voorzien van een alu-laminaat en aan de buitenzijde afgewerkt met een houtvezelonderdakplaat van 35mm. Met dit systeem komen de isolatieplaten aan de bovenzijde van de draagconstructie, waardoor koudebruggen uitgesloten worden. De tand- en groefverbinding in de houtvezelplaat verzekert bovendien een perfecte aansluiting. Je kan er direct latten en pannen op aanbrengen.

Unilin Sarking Comfort

Het grootste voordeel van deze innovatieve variant in de bestaande productlijn, is het hoge akoestische comfort. Sarking Comfort zorgt ervoor dat het geluid van weg- en luchtverkeer en striemende regen 10 keer meer gedempt wordt dan bij een klassieke sarkingoplossing. Dankzij hun houtvezelonderdak verhogen de platen ook de totale isolatiewaarde, die al heel performant is door de PIR-isolatie.

Ze zijn eenvoudig te plaatsen en leveren extra tijdswinst op doordat het onderdak al bevestigd is aan de PIR-plaat. Zo is het dak in één-twee-drie waterdicht.

En dan de schoonheidsoperatie met MONIER

POSTEL 20 van MONIER - het getal staat voor het aantal stuks per vierkante meter - is een variabele keramische stormpan, uitermate geschikt voor renovatie. Je kan er immers zowel in de hoogte als in de breedte mee schuiven, wat de nood tot verzagen tot het minimum beperkt. De perfecte aansluiting en waterdichtheid blijven gegarandeerd. Mooi meegenomen bij bestaande gebintes die niet altijd symmetrisch en loodrecht zijn. De pannen met glad oppervlak worden op rode en op donkere scherf gemaakt. De tweede - in de massa gekleurde - versie heeft als voordeel dat er bij het verzagen of slijpen geen rode klei tevoorschijn komt, zodat je zeker bent van een volledig egaal kleurvlak. Ze zijn heel hard gebakken, waardoor ze zelden breken.

Voor en na met Postel van Monier

  • Monier Project Voor
  • Monier Project Na

Het type SIGNY, de kleidakpan van groot formaat – 10 stuks per vierkante meter – is uitzonderlijk vlak dankzij de vervaardiging in gipsmallen. Een must voor een strakke, architectonische designlook. Nog een aanrader: de keramische FONTENELLE-pannen, een volwaardige vervanger van oude leien. Ze klikken mooi in elkaar en hebben een fijne neus waardoor ze niet dik op het dak komen te liggen. Tot slot raadt Briek ook WAKAFLEX van MONIER aan als esthetisch alternatief voor loden strips. Stuk voor stuk hoogkwalitatieve materialen die zich vlot laten plaatsen en voor instant voldoening zorgen. Zowel bij trotse dakdekker als bij de fiere huiseigenaar.

Dit artikel verscheen ook in Briek. Wil je Briek in je brievenbus ontvangen? Vul dan snel het formulier in!